NYOLCADIK UTÁN
ANGOL NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ ÉVFOLYAMMAL
ÉS OKLEVELES TECHNIKUSI KÉPZÉSEKKEL VÁRUNK

Szerezz érettségit, egy keresett szakmát, nyelvvizsga-bizonyítványt,
sőt nálunk akár ICDL és autóvezetői jogosítványt is!

Mit érdemes tudni a középfokú rendkívüli felvételi eljárásról?

Ideiglenes felvételi jegyzék a 9Nyk évfolyamára- 2024/2025-ös tanév

Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum?
Legyen a kettő egyben!

 

Olyan szakképzéseket is indítunk, melyek az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlanak. A klasszikus értelemben vett technikumokhoz és gimnáziumokhoz képest ötvözzük a kettő előnyös tulajdonságait.

 

Egyrészt a piacképes technikumi képzéssel szakmát és ezáltal egzisztenciális biztonságot, másrészt klasszikus humán és reál műveltséget is kínálunk tanulóinknak. A nálunk végzőket arra biztatjuk, hogy bátran tanuljanak tovább felsőoktatási intézményekben, ezért emelt szintű érettségire is felkészítjük őket.

 

A kereskedelem és a logisztika folyamatosan fejlődő területén sok lehetőség kínálkozik, ezért. Kereskedő és webáruházi technikus, illetve Logisztikai technikus szakképzést folytatunk, az érettségire felkészítő közismereti oktatás mellett. Mindkét szakmát a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karával együttműködve oktatjuk, így jól teljesítő tanulóink akár államilag finanszírozott képzésre is bejuthatnak.

 

Hatékony és kommunikatív szemléletű nyelvoktatással, valamint feszültségmentes iskolai légkörrel szeretnénk európai szellemiséget és határokon átívelő gondolkodásmódot kialakítani diákjainkban, hogy munkájuk és vállalkozásaik ne ütközzenek országhatárokba, és hogy idegen nyelveken is tájékozódni tudjanak a világ dolgairól, a szakmai újdonságokról.

 

Iskolánk a Belváros szívében a Révay utca 16. szám alatt található, a Szent István Bazilika és az Operaház között.

A Külkertechnikum ráadásul további lehetőségeket is kínál diákjainak:

  • Térítésmentes előkészítőt tartunk a központi középiskolai felvételire.
  • Tanulmányaik alatt diákjaink a szakképzési ösztöndíjra, és a szakmaszerzést követően pedig pályakezdési juttatásra is számíthatnak.
  • Erasmus+ programon keresztül tanulóink Európa különböző országaiban teljesíthetik szakmai gyakorlatukat.
  • Fakultatív keretek között gépjármű-vezetői engedély és ICDL (International Computer Driving Licence, azaz a digitális készségeket igazoló) bizonyítvány megszerzését is lehetővé teszi intézményünk.
  • Együttműködő partnereinknek köszönhetően angol nyelvből Euroexam, olasz nyelvből CILS nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványt szerezhetnek tanulóink.
  • Ingyenes szálláslehetőséget tudunk biztosítani a Pillangó utcai metrómegálló közelében található Dávid Király Kollégiumban.
További előnyök
photo

Melyik szakmát választanád?

Legújabb cikkek

photo

Igazgatói közlemény nyolcadik osztályosoknak és szüleiknek

A BZSH Külkereskedelmi Technikum 9Nyk. évfolyamára - a központi írásbeli felvételi vizsga eredmények, valamint a hozott pontok összesítését követően - 76 tanulónak van esélye bekerülni. 

Elolvasom
photo

Iskolaválasztás előtt a jelenlegi nyolcadikosok: mi alapján tudnak jól választani?

Az elmúlt egy év leforgása alatt jelentős változások zajlottak az oktatásban, elsősorban a jelenlegi középiskolásokat érintő felsőoktatási felvételi követelmények terén, de gyakran hallhatunk a szakképzés megújulásáról és a köznevelésbe beköszöntött problémákról is. A központi középiskolai felvételire történő november 30-i jelentkezési határidő közeledtével Salusinszky Andrást, a BZSH Külkereskedelmi Technikum igazgatóját, szakképzési, felnőttképzési és nyelvoktatási szakértőt kérdezte a novekedes.hu. 

Elolvasom