Bemutatkozunk

Kinek jó választás 8. osztály után a BZSH Külkereskedelmi Technikum?

Középiskolai beiskolázási tájékoztató leendő Diákoknak és Szüleiknek

 

 • Akinek fontos, hogy az iskola a Belváros szívében található. A Szent István Bazilika és az Operaház között, a Deák tértől 5 perc sétára helyezkedik el a Bálint Ház, melynek külön 4-szintes felújított épületében működik immár 6. éve ez az új és dinamikusan fejlődő intézmény.

 

 • Akinek a számára a magas színvonalú oktatás az egyik fő választási szempont. A Technikum oktatói többdiplomás szakemberek, szakmájuk kiváló képviselői, akik sokéves tantermi ÉS munkaerőpiaci tapasztalattal rendelkeznek, folyamatosan képzik magukat, és oktatói munkájukról rendszeres visszajelzést kapnak. Felkészültségüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2022/2023-as tanévben egy SzakmaSztár-verseny-győztes került ki a kezük alól, a BZSH Külkereskedelmi Technikumot képviselve.
 • Aki abban hisz, hogy egy piacképes szakmával a kézben az önállósodás már 20 éves kor táján is szükséges és lehetséges.
  Két keresett szakmára fogad tanulókat a Technikum:
  Kereskedő és webáruházi technikus, valamint Logisztikai technikus szakmára.
  A tanulmányok alatt folyósított Szakképzési ösztöndíj jelenleg havi 8 ezertől 59 ezer forintig terjedhet, a szakmaszerzést követően folyósított Pályakezdési juttatás pedig 133 ezertől 302 ezer forintig.
 • Aki a szakmaszerzés mellett nem szeretne lemondani a felsőoktatási továbbtanulás lehetőségéről sem.

A BZSH Külkereskedelmi Technikum – az érettségire felkészítő közismereti oktatás mellett - mindkét szakmát a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karával együttműködve oktatja, így azok a tanulók, akik a 9. és a 10. évfolyamot jó eredménnyel teljesítik, okleveles technikusként végezhetnek, tehát:

- szakmai vizsgájuk eredményéből felvételi pontszám számítható, és így akár 500 (!) felvételi pont is elérhető, ami bizonyára elegendő egy államilag támogatott egyetemi képzéshez;

- egy, ill. másfél szemeszternyi idővel lerövidül egyetemi képzésük ideje;

- már felsőoktatási hallgatóként is magasabb rendű diákmunkát vagy gyakornoki állást tudnak vállalni, mint kevésbé képzett kortársaik.

 • Aki tudja, hogy az idegen nyelvek magas szintű elsajátítására a középiskolás évek rendszeres és minőségi nyelvóráin nyílik a legjobb lehetőség.

  2024. őszén Nyelvi előkészítő évfolyammal indul az oktatás, ahová az általános iskolában angolt tanuló diákokat vár elsősorban az intézmény. Angolból a kitűzött cél az emelt szintű érettségi, sőt a felsőfokú (C1 szintű) nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése, valamint a 13. évfolyam óráinak megtöltése a szakmához kapcsolódó angol nyelvű tematikával. A Nyelvi előkészítő évfolyam elvégzése után kezdődik az olasznak mint második idegen nyelvnek az oktatása, melyből előbb középszintű érettségire, majd középfokú (B2 szintű) nyelvvizsgára készülnek a tanulók. A ténylegesen minőségi nyelvoktatás és valóban eredményes nyelvvizsgák megvalósításában partnereink:
 • Akinek a hatékony időkihasználás a szívügye.

  Ha az Érettségi bizonyítvány, az Okleves technikusi végzettség, a Nyelvvizsga-bizonyítvány angol és olasz nyelvből nem lenne elegendő bizonyíték a 6 középiskolában töltendő tanév hatékony kihasználására, ’life-skill’ kiegészítésként és fakultatív keretek között gépjármű-vezetői engedély és ICDL (International Computer Driving Licence, azaz a digitális készségeket igazoló) bizonyítvány megszerzését is lehetővé teszi az intézmény. Együttműködő partnerünk:
 •  
 • Akinek a tanulmányi eredményesség mellett a feszültségmentes légkör és az együttműködő csoport is elengedhetetlen.

  Az órákat tanuló-központú és kommunikatív módszerek alkalmazásával tartják oktatóink, ahol gyakorlatias példákon keresztül nyílik lehetőség a tanulói tapasztalatok és vélemények feldolgozására, ahol a támogató légkörben szabad tévedni és hibázni, ahol a csoportban végzett projektek segítségével cselekvőképes tudás birtokába lehet jutni, és ahol a tudatos tanulás technikáit is hosszú távra el lehet sajátítani.
 • Aki biztos benne, hogy a tanórákon kívüli programok is nagyban hozzájárulnak a középiskolai évek felejthetetlenné válásához és a személyiség fejlődéséhez.

  Ez egy egyházi fenntartású iskola, mely a Budapesti Zsidó Hitközség segítségével, de világi, egyszerre modern és hagyományőrző intézmény is. Nincsenek öltözködési és étkezési kötöttségek, de fakultatív módon lehet tanulni hébert és judaisztikát, részt lehet venni Zsinagóga és zsidó-negyed bejáráson, valamint zsidó ünnepek összejövetelein. Ezen kívül sok más, a demokratikus eszmékre, a toleranciára és az integrációra, valamint a társadalmi és emberi szolidaritás értékeire épülő tréningen és előadáson. Célunk, hogy felkeltsük az érdeklődést más szokások és kultúrák, a világnézeti sokszínűség és az együttélés technikáinak megtanulása iránt. Az intézmény továbbá nagy hangsúlyt fektet az oktatott szakmákhoz kapcsolódó programok, pl. céglátogatások, tanulmányi kirándulások és meghívott előadók által tartott szakmai napok szervezésére is, pl. a pénzügyi tudatosság témájában.

 

 • Aki tisztában van vele, hogy jövőbeni szakmai sikereihez a nemzetközi kapcsolatok is nagyban hozzájárulhatnak.

  Több sikeres nemzetközi projekt megvalósításán van túl az intézmény, melyek keretében a tanulók Olaszországban és Spanyolországban teljesítettek szakmai gyakorlatot, az oktatók pedig különböző szakmai továbbképzéseken vettek részt Finnországban, Írországban, Máltán és Spanyolországban. A külföldi munkakörnyezet megismerése minden esetben nagyon tanulságosnak bizonyult és jó lehetőséget biztosított szakmai ismeretségek kialakítására.
 • Akinek biztonságot ad a tudat, hogy a Technikum saját kollégiummal is rendelkezik.

  Szükség esetén a Pillangó utcai metrómegálló közelében található Dávid Király Kollégium nyújt ingyenes szálláslehetőség a Technikum tanulói számára, ahol az elhelyezés háromágyas szobákban (nemenként külön) történik, a szobatárs(ak) személye pedig kérvényezhető. A Kollégium térítés ellenében kóser étkezést is tud biztosítani, valamint a tanév ideje alatt hétvégén és ünnepnapokon is nyitva tart.

 


Regisztrálok a február 8-i Nyílt Napra.

Ha érveink Nálad részben vagy egészben célba találtak, gyere el Nyílt Napunkra, és jelölj minket első helyen! Várunk szeretettel a Budapesti Zsidó Hitközség Külkereskedelmi Technikumában!