Nyolcadikosoknak középiskola

Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum? Legyen a kettő egyben!

2024 őszétől olyan szakképzéseket is indítunk, melyek az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlanak. A klasszikus értelemben vett technikumokhoz és gimnáziumokhoz képest ötvözzük a kettő előnyös tulajdonságait.

Egyrészt a piacképes technikumi képzéssel szakmát és ezáltal egzisztenciális biztonságot, másrészt klasszikus humán és reál műveltséget is kínálunk tanulóinknak. A nálunk végzőket arra biztatjuk, hogy bátran tanuljanak tovább felsőoktatási intézményekben, ezért emelt szintű érettségire is felkészítjük őket. .

 

A kereskedelem és a logisztika folyamatosan fejlődő területén sok lehetőség kínálkozik, ezért. Kereskedő és webáruházi technikus, illetve Logisztikai technikus szakképzést folytatunk, az érettségire felkészítő közismereti oktatás mellett. Mindkét szakmát a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karával együttműködve oktatjuk, így jól teljesítő tanulóink akár államilag finanszírozott képzésre is bejuthatnak.

 

Hatékony és kommunikatív szemléletű nyelvoktatással, valamint feszültségmentes iskolai légkörrel szeretnénk európai szellemiséget és határokon átívelő gondolkodásmódot kialakítani diákjainkban, hogy munkájuk és vállalkozásaik ne ütközzenek országhatárokba, és hogy idegen nyelveken is tájékozódni tudjanak a világ dolgairól, a szakmai újdonságokról.

 

Iskolánk a Belváros szívében a Révay utca 16. szám alatt található, a Szent István Bazilika és az Operaház között.

 

A Külkertechnikum ráadásul további lehetőségeket is kínál diákjainak:

  • Térítésmentes előkészítőt tartunk a központi középiskolai felvételire.
  • Tanulmányaik alatt diákjaink a szakképzési ösztöndíjra, és a szakmaszerzést követően pedig pályakezdési juttatásra is számíthatnak.
  • Erasmus+ programon keresztül tanulóink Európa különböző országaiban teljesíthetik szakmai gyakorlatukat.
  • Fakultatív keretek között gépjármű-vezetői engedély és ICDL (International Computer Driving Licence, azaz a digitális készségeket igazoló) bizonyítvány megszerzését is lehetővé teszi intézményünk.
  • Együttműködő partnereinknek köszönhetően angol nyelvből Euroexam, olasz nyelvből CILS nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványt szerezhetnek tanulóink.
  • Ingyenes szálláslehetőséget tudunk biztosítani a Pillangó utcai metrómegálló közelében található Dávid Király Kollégiumban.Hisszük, hogy a klasszikus műveltség, az életre felkészítő gyakorlatias szemléletű kompetenciák, valamint a két idegen nyelven történő boldogulás képessége a XXI. századi, európai Magyarország sikerének biztosítéka.

Látogasson el egyik nyílt napunkra, vagy szülői tájékoztatónkra!