Programok

 

 

 

 

+1 szendvics program

Dátumok:
  • November 16., szerda, 13 óra
  • Novermber 23., szerda, 13 óra
  • November 30., szerda, 13 óra

A +1 szendvics programot tavaly vezettük be:

"A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. Az alaptevékenységük az adománygyűjtés, majd ezeknek az adományoknak kerékpárral való kiszállítása rászorulók részére. A megvalósítást az újszerűség jellemzi, a szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással." A BBM több projektet is indított már azóta, az egyik ilyen projektjük, amibe mi is becsatlakoztunk az a +1 szendvics program.

A program lényege, hogy, aki szeretne és tud hozzon be magával az iskolába +1 szendvicset vagy különböző ételcsomagokat (keksz, gyümölcs, péksüti, stb.), amelyet kéthetente elvisznek tőlünk a BBM biciklifutárok és kiosztják a rászorulóknak. 

Ezen a linken elolvashatod a +1 szendvics program rövid leírását. 

Amiket várunk:
szendvics, gyümölcs, péksütemény, müzliszelet, csomagolt étel (pl.: 7days), dobozos gyümölcslé, zacskós ételek (pl.: keksz), női tisztálkodószerek

Helyszín:
A titkárságon van a gyűjtődoboz, amibe a hozott ételeket, női higiéniás termékeket, további adományokat gyűjtjük. Ide kell 13 óráig leadni.

 

 

 

 

 

A Gólem Színház "Ismerős történet" című előadása

November 21., hétfő - 19:00

A Gólem Színház és a Pesti Est előadása

JACK: Az én szüleimet nem izgatja, hogy zsidó vagy.
RUTH: Dehogynem. Az a süket csend az asztalnál, ha szóba kerül valami zsidós dolgom?
JACK: Amúgy is elég sok minden miatt van süket csend az asztalnál. Ezt jelenti a gój szó. „Csend az asztalnál.”

David Ives amerikai drámaíró színdarabja mindannyiunk számára ismerős történetet mesél el. Ismétlődő viták, áthághatatlan íratlan szabályok, piti játszmák, egyetértés, szerelem. Min múlik, hogy hogyan alakul párkapcsolatunk? Elkerülhetetlen a szomorú befejezés?

A darab különleges szempontból vizsgálja a párkapcsolatok buktatóit. Hiába ugyanis a nagy boldogság, ha a vallás utunkban áll. Lehet-e boldog egy zsidó lány egy katolikus fiú mellett – akkor is, ha valójában mindketten egyszerűen csak amerikaiak?

David Ives színműve most először lesz látható magyar színpadon, és a könnyed, helyenként felszínesnek tűnő párbeszédek mélyén hétköznapi emberi drámák húzódnak meg, melyek mindenki számára olyanok, mint egy Ismerős történet. Minden kimondott szónak jelentősége lehet egy kapcsolat során, és akár egy-egy szerencsétlenül fogalmazott mondat is meghatározhatja az életünk további menetét.

Az előadás hossza: 1 óra 30 perc, szünet nélkül

A darabról bővebben ide kattintva olvashattok!

Helyszín:

Gólem Színház

1077 Budapest, Csányi utca 3.

Az előadásra korlátozottak a jegyek, így a leggyorsabban jelentkezőknek tudunk jegyet biztosítani. Lemondás esetén jelentkezési sorrendben hívjuk a többi jelentkezőt - így nem fogjuk lezárni az űrlapot.

A jelentkezéshez kattints ide!

 

 

A Gólem Színház "Jaj, Istenem!" című előadása

November 24., csütörtök - 19:00

A Gólem Színház és a Pesti Est előadása

"Istenem, maga nem halt meg…csak nagyon beteg."

Ez a hivatalos diagnózisa?- kérdez vissza a kanapén ülő Isten az őt megvizsgáló pszichológustól. Anat Gov izraeli szerző isteni komédiájában azonban nem az a legmeghökkentőbb, hogy a mindenható jön el látogatóba, hanem az, hogy egyáltalán nem szimpatikus.

Vajon trükkök vagy csodák történnek a rendkívüli terápia alatt, ahol egy elégedetlen páciens (aki pont az Örökkévaló) és egy tanulási problémákra szakosodott pszichológus beszélget? Meg lehet-e oldani egy kezelés (felvonás) alatt, ami tönkrement az utóbbi párezer évben?

Ebben az egyedi hangvételű, különös alapszituációt felhasználó színdarabban egyszerre nevethetjük ki magunkat és a (jó?)Istent is… már aki ki meri nevetni.

A földre látogató égi tünemény azzal a szándékkal érkezik a kezelésre, hogy rendbe tegye az “életét” – de hogy miért pont most, és miért pont ide érkezik, és, hogy sikerül-e meggyógyulnia… jaj, Istenem, ezt még nem áruljuk el. Hiszen első a diszkréció: a pszichológust köti a pszichológusi eskü… Bár, kire esküdött fel? Istenre?

Az előadás hossza: 1 óra 30 perc, szünet nélkül

A darabról bővebben ide kattintva olvashattok!

Helyszín:

Gólem Színház

1077 Budapest, Csányi utca 3.

Az előadásra korlátozottak a jegyek, így a leggyorsabban jelentkezőknek tudunk jegyet biztosítani. Lemondás esetén jelentkezési sorrendben hívjuk a többi jelentkezőt - így nem fogjuk lezárni az űrlapot.

A jelentkezéshez kattints ide!

Egyéb információk

Matza Kávézó  (büfé)

Nyitvatartás

hétfő - csütörtök: 07:00 - 19:00
péntek: 07:00 - 12:00

 

Konditerem és Finn szauna – Bálint ház konditerme

Nyitvatartás

hétfő, péntek: 8:00 - 16:00
kedd, szerda, csütörtök: 8:00 - 20:00

A konditerem és szauna bérletes tagjaink számára látogatható, belépődíjak:

- egy alkamas jegy: 1.500.-Ft

- egy havi bérlet: 6.000.- Ft