Programok

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

+1 szendvics program

Január 26., szerda - 13:00

A +1 szendvics programot tavaly vezettük be:

"A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. Az alaptevékenységük az adománygyűjtés, majd ezeknek az adományoknak kerékpárral való kiszállítása rászorulók részére. A megvalósítást az újszerűség jellemzi, a szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással." A BBM több projektet is indított már azóta, az egyik ilyen projektjük, amibe mi is becsatlakoztunk az a +1 szendvics program.

A program lényege, hogy, aki szeretne és tud hozzon be magával az iskolába +1 szendvicset vagy különböző ételcsomagokat (keksz, gyümölcs, péksüti, stb.), amelyet kéthetente elvisznek tőlünk a BBM biciklifutárok és kiosztják a rászorulóknak. 

Ezen a linken elolvashatod a +1 szendvics program rövid leírását. 

Amiket várunk:

szendvics, gyümölcs, péksütemény, müzliszelet, csomagolt étel (pl.: 7days), dobozos gyümölcslé, zacskós ételek (pl.: keksz), női tisztálkodószerek

Helyszín:
A titkárságon van a gyűjtődoboz, amibe a hozott ételeket, női higiéniás termékeket, további adományokat gyűjtjük. Ide kell 13 óráig leadni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Katona József Színház "Othello" című előadása

Január 27., csütörtök - 18:15

Írta: William Shakespeare

Fordította: Márton László

„Nem az vagyok, aki vagyok” – mondja Jago, egy százados, aki ezredes akar lenni. Mindenkire féltékeny, mindenkinek hazudik. Tisztában van az emberek manipulálhatóságával, azzal, hogy a „valóság” nem egyértelmű, minden tálalás kérdése. Biztos érzékkel kitapintja a meglévő repedéseket szerelmesek, barátok, szövetségesek között, és hazugsággal szakadékká mélyíti. Szétválasztja a világot. Bizonytalanságra, félelemre és előítéletre épít, megoszt és uralkodik. Othello hisz az „őszinte” Jagónak, mert Jago bravúrosan alakítja az őszintét. Az Othello tényeken túli világában Desdemonára rámondják, hogy házasságtörő, és ezt újdonsült férje el is hiszi, mert a látszat ellene szól. A hazugság felnagyítja a dolgok rosszabbik oldalát, és pillanatok alatt szétesik minden.

Hol hazugság van, ott hazugság van, az ott van a búcsúcsókban, ahogy így szól a hitves: mikor jössz haza, kedves, az utcán oly szokottan ismételt hogy-vagy-okban, a hirtelen puhábban szorított kézfogásban, ahogy egyszercsak szerelmed arca megfagy, mert ott van a légyottban, mert álmaidban sem vagy magadban, ott van a nászi ágyban, előtte már a vágyban, vele hevertél, ha azt hitted, szerettél, tányérban és pohárban, az ott van az orrban, szájban, hidegben és homályban, szabadban és szobádban, dohányod zamatába, ruháid anyagába, beivódik, evődik velődig, eszmélnél, de eszme csak övé jut eszedbe, néznél, de csak azt látod, mit ő eléd varázsolt, ha magadban beszélgetsz, ő, a hazugság kérdez.

Program:
18:15 - Alapozó foglalkozás
(kötelező a részvétel ezen a programon is!)
19:00 - Színházi előadás

Helyszín:
Katona József Színház, nagyszínpad
(1052 Budapest, Petőfi Sándor. u. 6.)

Az előadásra korlátozottak a jegyek, így a leggyorsabban jelentkezőknek tudunk jegyet biztosítani. 

A jelentkezéshez kattints ide!