Továbbtanulási lehetőség

2021. novemberében a Budapesti Gazdasági Egyetem együttműködési megállapodást kötött a BZSH Külkereskedelmi Technikummal, melynek értemében az Egyetem Külkereskedelmi Kara

 

A beszámítás módja a Kereskedő és webáruházi technikus képzésből:

Marketing (6 kredit)
Marketingkommunikáció és fogyasztói magatartás (6 kredit)
Üzleti idegen nyelv A/1. (3 kredit)

 

A beszámítás módja a Logisztikai technikus képzésből – különböző specializációk függvényében:

Fuvarozás és szállítmányozás (6 kredit)
Jogi ismeretek a logisztikában (3 kredit)
Nemzetközi kereskedelmi technikák és logisztika (6 kredit)
Nemzetközi logisztika (3 kredit)
Nemzetközi ügyletek (6 kredit)
Üzleti idegen nyelv A/1. (3 kredit)
Vállalati logisztikai folyamatok (6 kredit)

 

További információk a szakiránynak megfelelő továbbtanuláshoz: 

  • A technikusi vizsga emelt szintű érettséginek számít.
  • Ha legalább jó (4-es) minősítésű a szakmai vizsga, akkor a szakmai vizsga eredményének négyszerese lehet a felvételi pontszám szakiránynak megfelelő továbbtanulás esetén. További információkért kattintson ide! 
  • A Kereskedő és webáruházi technikus szakma a gazdaságtudományok képzési terület valamennyi szakján (kivéve a ’Közgazdasági adatelemzés’ szakot) figyelembe vehető többletpont szempontjából, ami 32 pont, és a ’Kereskedelem és marketing’ alapképzési szakra történő jelentkezés esetén lehet a szakmai vizsga eredményéből felvételi pontot számítani;
  • A Logisztikai technikus szakma a gazdaságinformatikus, valamint a műszaki képzési területen vehető figyelembe többletpont szempontjából, ami 32 pont, és a ’Gazdaságinformatikus’, a ’Gépészmérnöki’, a ’Logisztikai mérnöki’, a ’Műszaki menedzser’ és a ’Tesztmérnöki’ alapképzési szakra történő jelentkezés esetén lehet a szakmai vizsga eredményéből felvételi pontot számítani.

 

Figyelem! A 32 többletpont csak abban az esetben vehető figyelembe, ha magából a technikusi oklevélből nem számítottak felvételi pontot.