Keresztféléves Képzéseink

Ezen az oldalon a 2021. január 25-étől induló szakképzéseinket találod. 

Mit ad neked a Külkereskedelmi Technikum?

 • Új rendszerű, középfokú, technikus szintű szakképzettséget, mellyel könnyen el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon.
 • Becsatlakozási lehetőséget a 2/14. évfolyamra, ha előzőleg másik iskolában már sikeresen (azaz lezárt piros bizonyítvánnyal) elvégezted a Külkereskedelmi Technikumban még zajló valamely, korábbi rendszerű OKJ-s szakképzés 1/13. évfolyamát, vagy szakirányú szakmai érettségivel, esetleg felnőttképzésből származó modulzáró igazolásokkal rendelkezel.
 • Nappali munkarendben jár a diákigazolvány és az összes diákigazolványhoz kapcsolódó utazási, kulturális és kereskedelmi kedvezmény.
 • Nappali munkarendű tanulóként jogosult vagy egészségügyi szolgáltatásokra.
 • 20., illetve 25. életéved betöltéséig pedig - jogosultságod esetén - családi pótlékot ill. árvaellátást is igényelhetsz, a családi pótlékot estisként is.
 • Beiratkozott tanulóink, ingyenes 120 órás nyelvtanfolyamokon vehetnek részt. A részletekről ide kattintva tájékozódhatsz!

 

Az alábbi listában található államilag támogatott ingyenes technikus szintű szakképzések közül választhatsz. A szakképzettség nevére kattintva először egy rövid ismertetőt olvashatsz az adott szakmáról, majd a sor végén egy részletes, letölthető tájékoztatót is találsz a képzésről.

Ha valamelyik képzés elnyerte a tetszésedet, a JELENTKEZEM gombra kattintva tudod elküldeni a jelentkezésedet.

Az új technikus szintű szakképzettség
Azonosító száma Megnevezése Szakmai irányai Támogatott létszáma Képzési ideje Munkarendje Részletei

Szerezz technikus szintű szakképesítést és biztos nyelvtudást a Külkereskedelmi Technikumban!

Miért érdemes középfokú, technikus szintű szakképzettséget szerezned?
 • A szakma megszerzéséről kiállított oklevél, ill. szakmai bizonyítvány államilag elismert középfokú végzettséget és szakképzettséget tanúsít. Az új szakképzettségek listáját a Szakmajegyzék, a korábbi szakképesítéseket az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) tartalmazza. Azokat a szakképzéseket lehet ingyenesen elvégezni,
  • melyek iskolai rendszerben indíthatók (ezek szerepelnek egyrészt az új Szakmajegyzékben, másrészt a régi OKJ-ban ezek neve mellett nem csak a TK rövidítés jelenik meg),
   ÉS
  • amelyekre az adott iskola állami támogatást kap.
 • Az ingyenesség a szakmai vizsgákra is kiterjed.
 • A szakképzéseket és a szakmai vizsgákat a szakképzési törvény, valamint az új Képzési és Kimeneti Követelmények, ill. a korábbi Szakmai és vizsgakövetelmények előírásai szerint bonyolítjuk.
 • Az órarendet a szakképzésre vonatkozó új Programtanterv, ill. a korábbi Kerettanterv alapján készítjük el, melynek moduljait, tantárgyait és témaköreit szakemberek állították össze. Mindez megtalálható a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján.

Sikeres szakmai vizsga esetén a vizsgázó az állam által elismert, technikusi oklevelet kap. (Itt elolvashatod, miért érdemes technikus szintű szakképzettséget szerezned.)