Erasmus+ mobilitás program

 

A Külkereskedelmi Technikum 2020. februárjában pályázatot nyújtott be a Tempus Közalapítványhoz külföldi szakmai gyakorlati program megvalósítására. Örömteli hír, hogy pályázatunk nyert, de a projekt megvalósítását a pandémia okán kialakult bizonylatan helyzet miatt elhalasztottuk.

A Developing manager directing skills in practice című projekt keretében a Technikum összesen 52 diákja teljesíthet 6 hetes szakmai gyakorlatot 4 különböző olasz nagyvárosban (Milánó, Róma, Firenze, Taormina) működő 12 nyelviskoláknál.

A kiutazás előtt a résztvevők szakmai, nyelvi és kulturális felkészítésen vesznek részt, melyet a Külkereskedelmi Technikum szaktanárai tartanak. A szakmai gyakorlat során használt munkanyelv az angol.

A program során a résztvevők a nyelviskolákkal, mint cégekkel ismerkednek, feltérképezik azok működését, piaci helyzetét, ügyfélkörét.

  • A gyakornok a szakmai program egy részében a nyelviskola ügyvezetőjének munkáját, mindennapi teendőit figyeli meg, valamint az adminisztrációs osztályon dolgozó többi kolléga munkájába is bepillantást nyerhet.
  • Megfigyeli a pénzügyes kolléga/könyvelő munkáját is, és - amennyiben az adott nyelviskolánál ilyen munkakör is megtalálható - az értékesítési vezető, valamint a marketing munkatárs feladatait is nyomon követi. Előbbi esetben leginkább tárgyalás technikát, árazást és egyéb értékesítői skill-eket sajátíthat el.
  • A marketing terén pedig megismeri mind a B2B, mind a B2C marketing eszközöket kezdve a direkt marketingtől az online eszközökig. Saját ötletekkel is előrukkolhat, például a Facebook posztok szerkesztése során, amelyeknek az eredményességét lesz alkalmuk ellenőrizni kint tartózkodásuk során.

A munkavégzés napi 8 órában történik, heti öt alkalommal (40 óra/hét). Heti kettő szabadnapra a gyakornokok minden esetben jogosultak. A program egy előre kidolgozott munkaprogram mentén valósul meg, melynek betartását a gyakorlati hely ügyvezetőjével egyeztetve a projekt során folyamatosan figyelemmel követjük.

A résztvevők a szakmai gyakorlat végén EUROPASS dokumentumot kapnak, melyet a gyakorlati hely ügyvezetője állít ki számukra, elismerve a szakmai gyakorlat teljesítését. A EUROPASS dokumentumban megtalálhatók azon készségek és kompetenciák, melyek a projekt során fejlődtek. 

 

Projekt szám: 2020-1-HU01-KA102-078437