A Külkereskedelmi Technikum tanulója a Szakma Sztár győztese

Nagy várakozás előzte meg a Szakma Sztár országos szakmai tanulmányi verseny április 26-i eredményhirdetését. 

photo

Hollywoodi hangulatban rendezték a rangos eseményt a Hungexpo modern központi épületében a szakképzésben érdekelt szakmai szervezetek, vállalati szponzorok és képzőintézmények képviselőinek, valamint mindenekelőtt 72 szakma kiváló versenyzőjének, a több mint 200 fiatal tanulónak és felkészítő tanáraiknak közreműködésével.

 

A BZSH Külkereskedelmi Technikum idén a Logisztikai technikus szakmában nevezett 2 versenyzőt, Lantos Mátét és Pataki Izabellát, akik közül Izabella egészen az országos döntőig menetelt, sőt – ahogy az a Szakma Sztár verseny eredményhirdetésén kiderült - meg is nyerte azt, óriási dicsőséget szerezve ezzel saját maga és a Külkereskedelmi Technikum számára. Nagy büszkeségre adhat okot, hogy a sok dobogós ún. „centrumos” iskola között egy ilyen jelentős szakmában sikerült a Külkereskedelmi Technikumnak mint egyházi fenntartású szakképzési intézménynek győztes versenyzőt indítania.

 

Salusinszky András, a Technikum igazgatója tavaszi virágcsokorral köszöntötte Izát, valamint köszönetét és tiszteletét fejezte ki a két felkészítő tanárnak, Hoffmann Vilmosnak és Némon Zoltánnak. Nincs azonban megállás: jövőre még több szakmában és még több versenyzővel szeretne indulni a Technikum, s vezetői abban bíznak, hogy Iza sikere kellő ösztönzőerővel fog majd hatni a felkészülés során a tanulókra és az oktatókra egyaránt.