Együttműködési megállapodás a Budapesti Gazdasági Egyetemmel

Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikum.

photo

Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikum.

A BZSH Külkereskedelmi Technikum az érettségizettek számára nyújtott képzések mellett, hamarosan 1+5 éves, két tannyelvű technikumi képzést indít a pályaválasztás előtt álló, az általános iskolát már elvégzett diákok számára.

A Budapesti Gazdasági Egyetem partner abban, hogy a Technikum ugyanolyan országosan elismert, nagy presztízsű képzést adjon, mint a Budapesti Gazdasági Egyetem. A BZSH Külkereskedelmi Technikum egyes képzéseit a Budapesti Gazdasági Egyetemmel együttműködésben indítja, így a Technikum tanulói számára könnyebb lehet bejutni a BGE különböző szakaira, azáltal, hogy a tanulók egy nyelvet felsőfokú, egy másikat pedig alapszinten tanulhatnak meg.

 Ez óriási lépés a technikusi szakképzettséget nyújtó programok és a felsőoktatás közötti tudásbeszámítás megteremtésében, hiszen az együttműködés egyik legfontosabb eredménye: a Budapesti Gazdasági Egyetem el fogja ismerni a BZSH technikumának egyes képzésein szerzett krediteket is.

 

Az eseményről szóló beszámoló itt olvasható.