Indul a távoktatás

Március 16-ától az órarendnek megfelelően folytatódik a tanítás távoktatás formájában. 

photo

Kedves Tanulóink!

 

A korábbi tájékoztatásnak megfelelően holnap (március 16., hétfő reggeltől) a Külkereskedelmi Szakgimnáziumban távoktatási formában folytatódik az oktatás. Amennyiben sikeresen szeretnék teljesíteni a tanévet, feltétlenül kövessék az alábbi utasításokat!

 

Tanáraik többsége e-mailben fog tananyagokat megosztani Önökkel, melyekhez minden alkalommal kapnak elvégzendő feladato(ka)t.

A tananyagokat (vagy az azokra mutató linkeket egy rövid ismertetővel) egy átlátható könyvtár-rendszerbe mentsék le, tantárgyanként külön mappába és alkalmanként (dátum szerint) külön al-mappákba. Az alkalmankénti al-mappákba kerüljenek aztán az adott alkalom témájához/anyagához kapcsolódó feladatok is a saját egyéni megoldásaikkal. Amikor pedig majd visszajelzést kapnak feladat-megoldásukra tanáruktól, azt is oda, a megfelelő al-mappába mentsék le!

A feladatok megoldásához természetesen igénybe vehetik tanáraik segítségét, akik az órarend szerinti időpontokban rendelkezésre fognak állni e-mailben és/vagy más online eszközök segítségével.

Tanáraink egy része online órák tartásával folytatja az oktatást, de természetesen ezekhez az órákhoz is fognak kapcsolódni tananyagok és feladatok, melyeknek mentése szintén a fentiek szerint szükséges.

 

Figyelem!

Aki nem készíti el határidőre, valamint az elvárt minőségben és mennyiségben a feladato(ka)t, vagy aki nem vesz részt az online órán, elégtelen érdemjegyet fog kapni, amit az eKrétában rögzítünk. Szeretnénk azonban ezt elkerülni, ezért kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a tanári e-mail értesítésékre, továbbá az utasítások és értékelési szempontok figyelembe vételére a feladatok elkészítésénél. Ne féljenek kérdezni, legyenek aktívak!

 

És még egy fontos dolog:

 

Az iskolabezárást ne bulizásra vagy találkozgatásra használják, mert akkor semmi értelme sincs az egésznek. Tudomásul kell venni, hogy az élet most átmenetileg más szabályok szerint folytatódik, és nem tanácsos konditerembe menni vagy barátokkal kávézgatni Telefonon és online eszközökkel tartsák ismerőseikkel és idősebb rokonaikkal a kapcsolatot! Végezetül pedig folyamatosan emlékeztessék magukat, hogy nem tanítási szünet van, hanem távoktatási formában zajlik tovább a tanév!

 

Jó munkát kívánunk Mindenkinek, és kérjük, vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Üdvözlettel:

 

Salusinszky András

igazgató

 

e-mail: igazgato@kulkergimi.hu