Összefogás az ukrajnai menekültekért

A BZSH Külkereskedelmi Technikuma is kivette a részét az ukrajnai menekültek megsegítéséből.

photo

"A BZSH Külker Technikumának diákjaira nagyon büszke vagyok, hiszen a tanulóink több héten maguk készítettek jelentős mennyiségű szendvicset, amit a Budapest Bike Maffiával együtt szállítottunk el a Keleti Pályaudvarra. Sőt, a diákjaink segítettek abban is, hogy több menekültet el tudjunk szállásolni Budapesten" – nyilatkozta Salusinszky András igazgató.

Iskolánknak Kendrusz Attila szegedi rabbijelölt segítségével több menekültet sikerült Szegedről Budapestre utaztatni és a fővárosban elszállásolni.

A külkeres diákokról szólva az igazgató azt mondta: nagyon büszke rájuk, hiszen az első pillanattól kezdve mindenben segítették a menekülteket, előfordult, hogy az érkezőket az éjszaka kellős közepén kellett elszállásolni, a tanulók ezt is zokszó nélkül vállalták. 

Az iskola tanárai és diákjai a keleti határszélen is besegítettek a menekültek támogatásában, Salusinszky András ezer darab izolációs (hőtartó) takarót szerzett be, amit Kurucz Ákos nyíregyházi rabbi szállított el a határra, ezekre azért volt szükség, mert a tavasz ellenére az éjszakák és a hajnalok még meglehetősen hűvösek.

Ki kell emelnünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sonkád polgármesterének, Iszák Tibornak a segítőkészségét, aki a rendelkezésükre bocsátotta a település egyik buszát arra a célra, hogy a menekülteket a beregsurányi határállomásról Nyíregyházára tudják szállítani. Ezúton is köszönjük segítségét!